Канадалық дәрігерлер тіс ауруларын алдын алудың тиімді әдісін тапты. Ауызды тұрақты түрде қымызбен тазарту тістің бұзылуынан сақтайды.
Торонто университетінің ғалымдары әртүрлі ауыз қуысына қарапайым судан бастап жеміс шырынына дейін құйып тәжірибе жасады.
Нәтижесінде, құрамында қуатты бактерицидтік қасиеті бар сүт өнімдері пайдалы екені анықталды. Олар бірнеше рет сүт өнімдерімен тісті жуғанда тіс эмальі сол күйінде сақталған. Дегенмен, тіс үшін жылқы сүтіне қарағанда сиыр сүтінің әсері аз байқалды. Ғалымдар зерттей келе, тіске қымыздың пайдасы зор екенін дәлелдеі.
Сонымен қатар, ғалымдар сүт өнімдері ішінен: бие сүтін, түйе, бұғы сүтін болашақта сусын ретінде ғана емес, болашақта кедей мемлекеттердің халқын тамақтандыратын бірден-бір тағам болатынын айтты.